performance

Arctic mirage – BALAENA

Ga mee in deze audiovisuele performance over een avontuurlijke zeilreis door de Noordwestelijke Doorvaart.

In 2022 zeilt gitarist Tristan Visser vanaf Groenland naar Alaska om op zoek te gaan naar het lied van de Bowhead (de Groenlandse Walvis). De zang van een walvis vertoont meer overeenkomsten met muziek dan met taal. Is het mogelijk om muziek te maken met een walvis? Onderweg ontmoet de muzikant traditionele Inuit muzikanten met wie hij een aantal sessies mee opneemt. Filmmaker Jeroen van de Bovenkamp legde deze reis vast in beeld en zal vertoond worden tijdens het concert. Agnes Smid (Nomadic-Oboe) speelt mee tijdens het concert op de hobo. Haar nomadische levensstijl is karakteristiek voor haar werk.

Deze unieke performance neemt je mee op een meeslepende avontuurlijke reis, waarbij de muziek een essentiële rol speelt. Deels geïmproviseerd, meditatief en verhalend, brengt de muziek de emoties en de schoonheid van de omgeving tot leven.

Deze performance bij jou?

Onze muzikale performance kan op maat worden uitgevoerd voor het specifieke evenement waarop u het wilt presenteren. We staan open voor een gesprek over de diverse mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op via e-mail: info@arcticmirage.nl.